兵人在线BBICN

☆ 三游酷玩 (17年老字号诚信模玩店)
★ 犹大模玩 - 【雕像专营形象店】
☆ 呼和浩特 呼市兵人HOBBY CASTLE
★ 香菜模玩(皮皮虾模玩店)
☆ 北京 Easytoys国贸旮旯玩具店
★ 广告位 -------------- 空缺中
☆ 广州 优之兵模 兵人专卖店
★ 广州 专业兵模玩具店-【主营批发】
★ PJ玩具铺仓储批发店- 【主营批发】
☆ 武汉 藏影兵人沙龙
☆ 天津 神秘博物馆 实体店
☆ 御车族-福州兵人模型店皇冠金牌店

[影视/动漫] 詳影DX-10 Terminator 2 : T-800 ~之~ 值得擁有

BBICN 上海旗舰淘宝店

詳影DX-10 Terminator 2 : T-800 ~之~ 值得擁有

新版阿諾有人插有人讚有人食花生, 頭雕呢, 講多無謂, 睇圖最實際.

反而波地配件衣服就無可爭議了.

波地手爭用雙重關節, 托槍上肩, 橋手都得, 外型比例一流.

皮褸用料夠軟, 剪裁更好, 擺POSE時好自然, 唔似MMS版咁, 猛猛緊, 每改一個POSE都要執過件衫. 不過完全無做舊化, 呢方面MMS正D.

榴彈上色好靚, 可惜有分模線. 榴彈帶用假皮, 靚係靚, 但個人覺得用布好D.

最正係支PISTOL, 上色, 質感, 舊化都是小弟玩過咁多牌子兵人最正嘅 .

彈袋肩帶加左鐵線, 好神奇, 簡單加料, 方便擺POSE.

火神炮偷雞無比彈匣, 可惜. 而且炮管分開兩節再用膠水粘死, 所以十支有九支係曲嘅, 爭在曲多定曲少. 小弟換左都仲係歪歪地, 最後加熱用力扭正, "拍"一聲大力扭鬆膠水自己再粘過.

以往HT無頸頭雕, 轉動時會整花條頸, 今次HT係下巴位加左海綿, 不過好可惜黑海綿反而會令頸項色染, 小心!

小弟呢個頭只係微調射里眼(http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=195655), 並無修改眼眶. 其實只要比夠光影的話, 還是可以按受的.

上HT. 下CooModel(小弟自己舊化, 重手左D...)

整體邊盒好? 兩盒都值得擁有!

不過如果要二揀一, 或者手上無MMS版的話, 小弟覺得應該係佢有得留低:

各位帥兄, 請請~

评分

ZIP + 2 + 1 + 2 + 2

上一篇:11.11特别的日子踏秋
下一篇:丛涂竹谷武士血兽!
除了眼大 ,没什么毛病。
我要说一句 收起回复
沙发~~
我要说一句 收起回复
那些说老800头比较像的什么心态
反正我觉得10很好 价廉物美
我要说一句 收起回复
眼睛真心悲剧,不知道制作的人怎么想的,怎么看的过去的
我要说一句 收起回复
个人认为DX10还是和不错的,昨天还特意买了T1000配T800
我要说一句 收起回复
这眉毛画的很随意 有点粗糙 眼睛不敢直视、、、、、、
我要说一句 收起回复
哈哈,两个在一起好正!
我要说一句 收起回复
主要是眼睛的问题,戴上墨镜好点,不过头好像比老版要大点,火神稍微次了点,其他都不错。
我要说一句 收起回复
就当一个是终2造型一个是终3造型
我要说一句 收起回复